Vi udvikler lokalmiljøer og rådgiver igennem hele processen fra analyse og strategi til realisering og ibrugtagning. 

Vi hjælper med

HeleLandet_pile-01.png

Strategiske byudvikling

I Hele Landet laver vi byudvikling, som udmønter sig i helhedsplaner, udvikling af områdefornyelsesprogrammer og strategiske udviklingsplaner. 

I vores optik skal en strategisk udviklingsplan på forskellig vis udstikke rammerne og understøtte udviklingen af et levende og levedygtigt lokalsamfund – i dag og i fremtiden.

Vi mener, at en langsigtet og robust strategi består af et fysisk hovedgreb og en række principper eller dogmer, der understøtter en ønsket udvikling og leder projekter og initiativer på rette vej. En strategisk udviklingsplan skal være et bredt forankret fælles fundament. Samtidig skal den fungere som et robust prioriterings- og sorteringsværktøj, der løbende kan guide udviklingen og vurdere tiltag, indsatser og projekter i alle skalaer op imod visionen og udviklingsprincipperne for et attraktivt, levende og levedygtig lokalsamfund.

Referencer
Udviklingsplan for Odder bymidte 2018-19
Helhedsplan for HEG 2021-24
Områdefornyelse i Mellerup 2022

Odder_bymidte.jpg

↑ Odder bymidte, Folkeparken 2018

↑ Håndværkskollegiet i Herning, studietur 2020

Udviklingsorienteret bygherrerådgivning

Gennem de sidste snart fire år har vi været rådgivere for BRFfonden i forbindelse med deres ambitiøse vision om at bygge tre håndværkskollegier i Danmark, der skal være levende kataloger i arkitektur og håndværk på højeste niveau. Igennem dette samarbejde har vi fået mulighed for at designe og facilitere unikke udviklingsprocesser, der har som mål at gøre ”det bedste” på alle niveauer i processen - fra de første ideer til det færdige byggeri. Vi er ikke bygherrerådgivere i klassisk forstand, men vi oplever, at vores afsæt i designtænkning og -processer, bringer bygherren og de øvrige aktører nye steder hen. De beslutninger, der løbende træffes, nuanceres og kvalificeres til gavn for både byggeriet og brugerne.

Referencer
Bæredygtigt bofællesskab i Engdraget 2016-20
De tre håndværkskollegier i Danmark 2017-26
HEG: Skolehjemmet 2021-24

Strategiske afprøvninger

De strategiske prøvehandlinger er en midlertidig fysisk afprøvning, som undersøger et udviklingsgreb eller -projekt forud for en beslutning om realisering. Her søger vi, i øjenhøjde med stedets virkelighed og hverdag, efter dilemmaer, udviklingsmuligheder og omsætter det til udviklingspotentialer. Sammen med jer definerer vi de centrale temaer, som afprøves – og formålet med afprøvningen. I afprøvningen vil vi endvidere undersøge både fysiske, sociale og organisatoriske elementer, herunder værtsskabet, sammenspillet med øvrige byrum og funktioner samt tiltrækning af bestemte målgrupper. 

Vi har udviklet nogle enkle og effektive metoder til at evaluere de strategiske prøvehandlinger og derigennem skabe et solidt grundlag for de beslutninger, der efterfølgende skal træffes.

Referencer
Verdenspladsen 2019-20
Håndværkskollegiet i Roskilde 2021-26
Ishøj Bykerne 2022

↑ Håndværkskollegiet i Roskilde, afprøvninger 2022
Foto: FRAME & WORK

↑ Permahaven, Orø 2023

Opbygning af netværk og sociale infrastrukturer

Gennem vores mange opgaver og projekter har vi fået opbygget et mangfoldigt netværk af mennesker med forskellige kompetencer, erfaringer og passioner. Netværket bruger vi aktivt i de projekter, vi involveres i. Vi ser opbygning af netværk og sociale infrastrukturer som et vigtigt element i udviklingen af et lokalsamfund, hvad enten det er en by, en bydel eller en landsby.

Opbygningen af sociale netværk kan fx ske gennem match making – at koble folk med hinanden. Enten fordi de har samme interesser eller fordi, de netop kommer med noget forskelligt, som kan bringe helt nye vinkler og idéer frem og derigennem tone udviklingen på en ny måde - måske give den en anden retning.

Referencer
Udviklingsplan for Haderslev bymidte 2018-19
Kunstneren Tæt På 2020-21
Strategisk-fysisk udviklingsplan for Orø 2023

360° analyser og løbende evaluering

Som afsæt for udvikling kan (det) være gavnligt at stoppe op og kigge tilbage, indad og ud mod omverdenen. Vi laver helhedsorienterede analyser, hvor vi undersøger, om der er et bæredygtigt afsæt for at udvikle fx nye boligformer til bestemte målgrupper. Gennem fx kvalitative undersøgelser og dialog med referencegrupper går vi bag om og kortlægger forudsætningerne for udvikling af nye projekter. Vi laver løbende evalueringer, som undersøger hvilke fremmere og barrierer, der har været for udviklingen – det kan blandt andet være i relation til interne samarbejder, samarbejder med eksterne aktører, procedurer, kommunikation og brugbarhed.

Referencer
Mere Liv & Nye Traditioner 2018-20
Lejeboliger på Landet 2021-23
Skovskolen i Auning 2022-23

↑ Inspirationskatalog, Lejeboliger på Landet 2023

↑ Axelgro, 2023

Designprocesser og involvering/sammenskabelse

Mange af os er kun vant til lineære processer. Derfor er den første forskel man vil opleve, når man arbejder med designtænkningsprocesser, at disse ikke er lineære, men at de er gentagende og tæt knyttet til den sammenhæng, de i sidste ende skal indgå i. Vi kortlægger vigtige nøgleaktører, målgrupper samt definerer formålet og netop dét sætter vi i centrum for vores videre arbejde med udvikling af byer, landsbyer og fællesskaber og projekter. 

Vi involverer aktører på mange forskellige niveauer fra beslutningstagere til brugere, og vi uddanner endvidere andre i designtænkning - både i relation til byudvikling og uddannelsesmetoder.

Referencer
JOKs Plads 2022
Kongelunden 2022-2122
Neighbourhoods for Generations 2023